Finca Sandoval Manchuela 2006

Finca Sandoval Manchuela 2006 – Spanje, Castilla-La Mancha, Manchuela (29/1/2009)
Zwarte bessen, rijpe zwarte pruimen, stalaroma’s en aromatische kruiden in de expressieve neus. Massa’s zwart fruit in de mond, vermengd met kruiden, zwarte koffie, verfrissende zuren en een serieuze dosis eik. Jong en nog niet compleet geïntegreerd, maar veelbelovend. Dit lijkt wel wat lichter dan in vorige jaargangen, maar dat is met dit soort turbowijnen niet noodzakelijk negatief. Lucht deed deze wijn goed. Hij was op zijn best op de derde dag na het openen van de fles (met een verblijf ’s nachts in de koelkast). Het fruit (krieken, zwarte bessen) kwam meer op de voorgrond en we bemerkten ook complexe aroma’s van exotische specerijen en citrusschil. Het is wellicht een goed idee deze wijn nog enkele jaren flesrust te gunnen. Belgische en Nederlandse invoerders zijn mij Onbekend. Ca. 25 euro (in Duitsland en Spanje). (92 ptn.)