De geschiedenis van champagne

Hingene, 21 november 2008, 20 uur.
Er is geen wijn die meer tot de verbeelding spreekt dan champagne. Maar de bubbels uit de Marne-vallei inspireerden niet alleen de groten der aarde: champagne blijft voor vele mensen de feestdrank bij uitstek. Het is ook een drank met een boeiende geschiedenis, met monniken die de basis legden van het productieproces, eeuwenoude champagnehuizen, maar ook wijnluis en wereldoorlogen. Tijdens deze lezing neemt Stefaan Van Laere je mee in de wondere wereld van de champagne.
Stefaan van Laere (°1963) studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de Gentse Universiteit. Hij schrijft zowel fictie als non-fictie voor kinderen en volwassenen en maakt reportages in de geschreven media over lifestyle onderwerpen. Samen met wijnkenner Gido Van Imschoot publiceerde hij onlangs een verfijnd kijk- en proefboek over champagne.
Na de lezing word je uitgenodigd voor een degustatie in de spiegelzaal. Wijnhandel Bodegas zorgt er voor een mooi assortiment mousserende wijnen, van cava tot champagne.

Praktisch

Vrijdag 21 november 2008
Lezing om 20 uur en degustatie van 21 tot 22.30 uur
Kasteel d’Ursel, Wolfgang d’Urselstraat 9, 2880 Hingene (Bornem)
Toegang: 12 euro

Info & reservatie: kasteeldursel@admin.provant.be of 03 820 60 11.