Van Volxem Wawerner Goldberg Riesling Erste Lage 2007

2007 Van Volxem Wawerner Goldberg Riesling Erste Lage – Duitsland, Mosel Saar Ruwer (10/13/2008)
Heidehoning, rijp geel fruit en mineralen op de lekkere neus. Breed en fris in de mond, met honing, fruit, mineralen, specerijen, en een massa glycerol. Jong, maar al zeer expressief. Lekker in zijn jeugdige uitbundigheid, maar flesrust zal additionele complexiteit brengen. Opnieuw een succes voor 2007 in Duitsland. De steile Goldberg in Wawern in de Saar was ooit een beroemde Duitse wijngaard, maar hij raakte mettertijd in verval. Roman Niewodniczanski van wijnhuis Van Volxem heeft de wijngaard hersteld en deze botteling is een van de eerste resultaten. Deze wijn is nu nog verhoudingsgewijze voor een 1ste Lage heel goedkoop (ca. 18 euro in Duitsland), maar gezien de kwaliteit zou dat in de komende jaren wel eens snel kunnen veranderen. (93 ptn.)