Les Hautes Cances

Domaine Les Hautes Cances in de Franse AOC Cairanne (Côtes du Rhône Villages) werd oorspronkelijk gesticht in 1890. Het familiale wijndomein is zestien hectare groot. De gemiddelde leeftijd van de rode wijnstokken op het domein is 47 jaar. De oudste wijngaard beplant met Grenache bestaat sinds 1902. Het domein verbouwt ook Mourvèdre, Syrah, Carignan, Counoise en Cinsault. Voor de witte wijnen is een klein deel van de wijngaarden beplant met Grenache blanc, Clairette en Bourbelenc van om en bij de 20 jaar oud. Een klein perceel op de Col du Débat is in 1999 beplant met Viognier.

In 2003-2004 werd een nieuwe, moderne “cave” (kelder) gebouwd in een zandheuvel in dorpscentrum van Cairanne. Die is 250 vierkante meter groot en bevat een vinificatieverdieping met onder andere acht betonnen vergistingskuipen van 58 en 80 hectoliter en een pneumatische wijnpers. Daaronder is er een kelder met eikenhouten bourgognevaten.

Domaine Les Hautes Cances teelt en plukt de druiven volgens de biologische landbouwprincipes. Ook het wijnmaken gebeurt met respect voor mens en natuur.

Het domein produceert de volgende wijnen: Côtes du Rhône Cuvée Tradition Rouge, Côtes du Rhône Villages Cairanne Cuvée Tradition Blanc, Rosé et Rouge, Côtes du Rhône Villages Cairanne Cuvée Vielles Vignes Rouge, Côtes du Rhône Villages Cairanne Cuvée Col du Débat, en Vins de Pays de la Principauté d’Orange Terre de Cheyenne (een “Vin de Pays” met stokken van meer dan vijftig jaar oud die net buiten de AOC Cairanne vallen). Sommige wijnen hebben we geproefd; gebruik de zoekmachine.

Website: http://www.hautescances.com/

Importeur België: Wijnhuis Les Côtes