M. Chapoutier Coteaux du Tricastin Château des Estubiers 2005

2005 M. Chapoutier Coteaux du Tricastin Château des Estubiers – France, Rhône, Southern Rhône, Coteaux du Tricastin (4/10/2008)
Black berries, some vanilla, a hint of animal… good acidity and filling on the palate, a bit much wood maybe. Still, good at the price level. Difficult to judge, might merit a higher score with some age. Performed well on the second day. Certainly not fruit juice as someone told me (maybe in previous vintages, but this is the first one I’ve tasted). (89 pts.)

Zwarte bessen, een hint van vanille en van dierlijke aroma’s… goede zuren, vol in de mond, met misschien ietwat te veel hout. Na wat ademenen is een duidelijk verbetering merkbaar, en komt het goed verweven fruit meer naar boven. Wellicht kan deze wijn een jaar of meer flesrust gebruiken om nog beter te scoren. Goede prijskwaliteitverhouding. (Tweemaal geproefd met consistente notities.) Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen voor 9,45 euro. De 2004 ligt voor ongeveer dezelfde prijs in de rekken van de Bioshop, maar die heb ik nog niet geproefd. Van biodynamische landbouw.

Posted from CellarTracker