Alois Kracher en Erich Salomon overleden

Alois Kracher, de ‘paus’ van de Oostenrijkse dessertwijn, is op 5 december 2007 overleden. Dit meldt de Oostenrijkse omroep ORF Burgenland. Hij werd 48 jaar oud. Alois Kracher stierf aan de gevolgen van pancreaskanker. Kracher, die van opleiding scheikundige was, ging in 1986 werken voor het wijndomein van zijn vader Alois senior in Illmitz. In 1991 haalde hij voor het eerst internationaal hoge scores met zijn zoete en dessertwijnen, die hij een geheel eigen stijl meegaf. Hij groeide uit tot een van de meest bekende Oostenrijkse wijnmakers. Zijn wijnen vind je overal ter wereld terug op de wijnkaarten van de beste restaurants. Kracher laat een vrouw en 26-jarige zoon achter. Zoon Gehrard werkt ook al een tijdje voor het domein en moest al veel inspringen voor zijn veelvuldig afwezige vader. De continuïteit bij Weinlaubenhof Kracher lijkt dus verzekerd.

Oostenrijk verloor op 30 november ook Erich Salomon van het historische wijngoed Salomon Undhof in Stein langs de Donau. Salomon stierf op 64-jarige leeftijd, na een lange strijd tegen longkanker. Het wijndomein was in handen van de familie Salomon sinds 1792. Bertold Salomon leidde het familiedomein sinds 2002 samen met zijn oudere broer en zorgt nu voor de continuïteit.