Domaine Fouquet -Bonnet Vouvray Sec 2006

2005 Domaine Fouquet Bonnet Vouvray Sec – France, Loire Valley, Touraine, Vouvray (9/15/2007)
The nose is rather closed, with a hint of honey and a slight touch of wood. Rather direct on the palate, but very enjoyable, not too sweet, good acidity, nice fruit, some honey, glycerol, and a touch of spicy wood. Good qpr. (88 pts.)

Eerder gesloten neus met een hint van honing en een hint van kruidig hout. Heel direct in de mond, maar wel lekker, niet te zoet, goede aciditeit, mooi fruit, een hint van honing, glycerol, en kruidig hout. 100% Chenin Blanc. Goede prijskwaliteitverhouding. Ca. 8 euro bij Colruyt Klassewijnen. De familie van Jean Fouquet is eigenaar van Domaine de Aubuisieres, een van de bekendste wijndomeinen in Vouvray (Loire). Samen met zijn vrouw Monique Bonnet richtte hij het kleine domein Fouquet-Bonnet op. Jean Fouquet maakt ook een demi-sec en een mousserende Vourvray. De laatste is eveneens bij Colruyt Klassewijnen verkrijgbaar.

Posted from CellarTracker