Vlaamse regisseur maakt documentaire over wijndomein Terre Inconnue

Regisseur Marc De Wolf, professioneel verbonden aan de vrt en in zijn vrije tijd wijnliefhebber en los medewerker van WijnIdee, maakte een zeventien minuten durende documentaire over het wijndomein Terre Inconnue uit Saint-Sériès (nabij Nîmes) in de Zuid-Franse Languedoc. De Wolf: “Het is een vrij klein, onbekend domein, maar de mensen zijn hartverwarmend, authentiek en hun wijnen zijn subliem. Het klikte meteen tussen ons ik besloot een documentaire over hen te maken. In september 2005 heb ik de hele bende “vendangeur’s” gedurende vijf dagen gevolgd. Het heeft allemaal veel langer geduurd voor alles gemonteerd was, maar het resultaat mag er wezen.” De (Franstalige) documentaire kan gratis worden gedownload van de website van La Passion Du Vin (LPV), een van de populairste Franstalige wijncommunity’s. Streamen via het internet lukte bij ons niet zo goed wegens de trage verbinding met LPV, maar u kunt rechtsklikken op deze link en de film vervolgens via “bewaren als …” op uw lokale harde schijf opslaan. Het gebruikte formaat is wmv en zou op recente Windows-computers automatisch moeten afspelen na dubbelklikken op het bestand. Lezers die een Windows Media Center (of equivalent) hebben kunnen de documentaire ook op hun gewone tv bekijken (resolutie is 640 x 480 pixels). Het bestand is 97,3 MB groot.

Domaine Terre Inconnue: 62, rue Albizzias, 34400 Saint-Sériès, e-mail: marcelle.creus@wanadoo.fr

Update: Ik heb de video met toestemming van Marc op Google gezet, zodat je hem nu ook al streamend kunt bekijken. De kwaliteit is wel iets minder dan als je hem zelf downloadt. Tip: de kwaliteit verbetert als je bij de afspeelopties ‘vloeiend afspelen’ kiest. Die optie vind je in het afrolmenu rechts onderaan in het afspeelvenster (pijl die naar beneden wijst).