Zuid-Franse actiegroep dreigt met doden indien Sarkozy wijncrisis niet oplost

Vijf vermomde actievoerders van het CRAV (Comité Régional d’Action Viticole) hebben een video verspreid waarin ze de nieuwe Franse president Sarkozy een maand de tijd geven om de Zuid-Franse wijnbouwers te helpen. De wijnprijzen moeten naar omhoog. Anders komen er harde acties waarbij er doden kunnen vallen, zo dreigen de vijf. Betere ondersteuning van de Franse wijnbouw was een van de verkiezingsbeloftes van Sarkozy. De video werd uitgezonden op de Franse tv-zender France 3 (klik op de titel van dit bericht om hem te zien). Het CRAV kwam al eerder in het nieuws met harde acties (zie eerdere berichten hier en hier). De geschiedenis van de actiegroep gaat terug tot 1907, toen bij gewelddadige protesten van Zuid-Franse wijnbouwers verschillende doden vielen.