Thierry and Guy Chardonnay Vin de Pays d’Oc Fat Bastard 2005

2005 Thierry and Guy Chardonnay Vin de Pays d’Oc Fat Bastard – France, Languedoc Roussillon, Vin de Pays d’Oc (2/26/2007)
On the rather clean nose apple and pear fruit. The palate is indeed “fat” without being cloying or tired, there’s enough acidity to keep this fresh. Nice balance between apple, pear and melon fruit and citrus-like acidity, hint of lemon peel in the aftertaste. No idea what the price is, but this could be good value if it is not too high.(88 pts.)

Zuivere neus met appel- en peerfruit. De mond is inderdaad ‘vet’ zonder plakkerig of vermoeiend te zijn. De zuren houden deze wijn voldoende fris. Mooie balans tussen appel, peer en meloenfruit en citrusachtige aciditeit, met een hint van limoenschil in de afdronk. Verkrijgbaar bij Wijnhuis Feyen voor 7,80 euro; goede prijskwaliteitverhouding.

Posted from CellarTracker

1 Reactie

  1. Beste,

    Onlangs een Syrah/Shiraz in een restaurant in Nairobi (yep, Nairobi of all places) gedronken. Dat was niet vies. Zelfs erg lekker. Geen hoogvlieger maar ook geen karikatuur Shiraz. Duidelijk Zuid-Frans (in dit geval Minervois) in zijn structuur en karakter. Mooie zuren, tannines met peps en erg lekker rood fruit. Goede frisse structuur en prijs/kwaliteit!! Wat wil een mens meer.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.