BYO bij Antonio – Syrah uit de hele wereld – Vinotopia Nieuwsbrief 25/04/2007

Vinotopia Nieuwsbrief 25/04/2007

Nieuwe proefnota’s op Vinotopia:

12/01/2007 BYO bij Antonio – Syrah uit de hele wereld

Nota’s van Walter. Op vrijdag 12 januari kwamen 10 wijnenthousiasten voor een BYO vanuit verschillende wijnclubs (Amici, Amovinum, Eekhoorn) bijeen bij Antonio om evenveel wereld-Syrah-wijnen te proeven. Het werd een bonte mengeling, letterlijk en figuurlijk, want de proeverij bleek te bestaan uit 4 Australiërs, 4 Fransen, 1 Italiaan en 1 Amerikaan en de volgorde was volstrekt willekeurig (onschuldige kinderhand). Proevers: Luc, Peter, Leendert, Manu, Antonio, Jean Paul, Hans, Rudy, Alain en Walter.

Verdict: de 4 Franse en de Amerikaan eerst, de Aussies laatst, niet echt verwonderlijk…

Bij de memorabele piatti die toen door gastvrouw Patricia werden tevoorschijn getoverd kwamen nog enkele mooie flessen boven, zoals een Dos Victorias Gran Elias Mora Toro 2000, een Corton 2002 van Prince de Mérode, een door Leendert gesponsorde Redigaffi 2004 “van het schap”, indrukwekkend maar veel te jong, en een verrassend goede Sassicaia 2003, blijkbaar zijn ze daar back on track, volgens de eerste berichten is de 2004 nog beter…

Alle nota’s te vinden op:

http://www.vinotopia.be/vinolink.asp?proeverijnummer=103&foto=walter2&whichasp=tn_1_proeverij

De geproefde wijnen:

[1] – 2004 Reserve JPR – Reserve JPR (McLaren Vale – )

[2] – 2001 Côte-Rôtie La Landonne – René Rostaing (Rhône – Côte Rôtie)

[3] – 2001 Limestone Coast Shiraz – M. Chapoutier (South Australia – )

[4] – 2002 Relentless – Shafer (California – Napa Valley)

[5] – 2000 Ermitage Le Pavillon – M. Chapoutier (Rhône – Hermitage)

[6] – 2002 Stonehorse Shiraz – Kaesler Vineyards (Barossa Valley – )

[7] – 2003 Côte-Rôtie – Tardieu-Laurent (Rhône – Côte Rôtie)

[8] – 2001 Scrio – Le Macchiole (Toscana – Toscana IGT)

[9] – 2001 The Dead Arm – D’Arenberg (McLaren Vale – )

[10] – 1995 Hermitage – Jean-Louis Chave (Rhône – Hermitage)

Je kan ook rechtstreeks op de gratis Vinotopia nieuwsbrief inschrijven door een mailtje te sturen naar info@vinotopia.be, dan krijg je deze berichten rechtstreeks in je mailbox. Deze en vele andere proefnota’s zijn te vinden op www.vinotopia.be. Alle reacties welkom!

Beste groeten,

–Michiel Carpentier