Domaine Reverdy Sancerre Vielles Vignes Chène Marchand 2005

2005 Domaine Reverdy Sancerre Vielles Vignes Chène Marchand – France, Loire Valley, Upper Loire, Sancerre (4/13/2007)
Slightly lactic nose dominated by ripe (melon) fruit. On the palate ripe yellow fruit, orange peel, honey, citrus, … fairly ripe and big for a Sancerre, maybe lacking somewhat in acidity, however the acidity is there but is overshadowed by the ripe fruit. (90 pts.)

Mijn eerste Sancerre uit 2005, in die streek volgens kenners een van de beste jaren ooit. Lactische toets in de door rijpe (meloen) fruit gedomineerde neus. In de mond rijp geel fruit, sinaasschil, honing, citrus, … vrij rijp voor een Sancerre, mist wellicht wat zuren. De zuren zijn er wel, maar worden op dit moment nog overschaduwd door het rijpe fruit. Niettemin smakelijke wijn. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen voor ca. 14 euro.

Posted from CellarTracker