Pegau Châteauneuf-du-Pape Cuvée Réservée 2004

2004 Domaine du Pégaü Châteauneuf-du-Pape Cuvée Réservée – France, Rhône, Southern Rhône, Châteauneuf-du-Pape (2/6/2007)
Brooding nose of black fruits, fruit sirup, kirsch, chocolate and animal blood, les ‘hot’ and more classical CDP then the ’03. On the palate animal blood, kirsch, red and black fruits, black coffee and refreshing acidity. Lots of material, mouth filling and youthfully approachable, although this will no doubt close down. At least as good as the 2003 but less over the top. (95 pts.)

Broeierige neus met zwarte bessen en vruchten, fruitsiroop, kirsch, chocolade en dierenbloed. Minder ‘heet’ en klassierker dan de 2003. In de mond dierenbloed, kirsch, rood en zwart fruit, zwarte koffie en een verfrissend zuurtje. Veel materiaal, mondvullend en jeugdig toegankelijk, maar deze wijn zal zich ongetwijfeld nog sluiten, om dan over een jaar of zes à zeven op een nieuw hoogtepunt te komen. Minstens zo goed als de 2003, maar minder over de top. Verkrijgbaar bij Vinesse voor ca. 35 euro.

Posted from CellarTracker