Elena Walch Alto Adige Beyond the Clouds 2004

2004 Elena Walch Alto Adige – Südtirol Beyond the Clouds – Italy, Trentino-Alto Adige, Alto Adige, Alto Adige – Südtirol (11/24/2006)
A bit of a strange name, but boy (erhh… girl) what a wine! On the expressive nose citrus fruit, orange peel and ripe, exotic fruit. On the palate spices, orange peel, ripe fruit, serious, refreshing acidity, maybe a touch of overripeness, but in a good, filling way. Balanced white, different, but very good. As far as I know this is not a blend (as indicated on Cellartracker) but 100% Traminer, the local Alto Adige clone of Gewurtztraminer. 14% alcohol. (92 pts.)

Beetje een rare naam, maar wel een zeer goede wijn. In de expressieve neus citrus fruit, sinaasschil en rijp, exotisch fruit. In de mond specerijen, zeste, rijp fruit, serieuze, verfrissende zuren, een toets van overrijpheid, maar niet storend, mondvullend. Gebalanceerde witte wijn, anders, maar zeer goed. 100% Traminer, de locale kloon van Gewurtztraminer. 14% alcohol.

Posted from CellarTracker