Mumm en Perrier-Jouet lanceren peperdure champagnes

De champagnehuizen Mumm en Perrier-Jouet, eigendom van het luxe-imperium Pernod-Ricard, pakken uit met peperdure luxecuvées. Mumm lanceert in september volgend jaar een millesime champagne van het oogstjaar 1998 in een oplage van 2.000 flessen voor een prijs van ongeveer 140 euro per fles. De cuvée is gebaseerd op Pinot-Noir druiven uit Mumm’s beste grand cru-wijngaarden. Mumm had nog geen luxecuvée. Zusterhuis Perrier-Jouet heeft die in de vorm van zijn Belle Epoque wel, maar komt nu uit met een nog duurdere Belle Epoque ultra-premium die zomaar eventjes 1.000 euro per fles zal kosten. Er zit duidelijk weer verspilbaar geld in de markten; de luxe-cuvées zijn gericht op nieuwe rijken die niet weten waar ze hun geld eerst aan kunnen besteden. Ik weet niet of er een beursregel bestaat die zegt dat er een beurs-“bubble” zit aan te komen wanneer dure champagnes worden gelanceerd, maar als die er niet is dan kan hij nu worden uitgevonden.