Paolo Petrilli Ferrau Daunia IGT 2003

2003 Paolo Petrilli Daunia IGT Ferrau – Italy, Puglia, Daunia IGT (9/15/2006)
Beautiful nose with red and blue berries (prunes, blackberry, etc.), violets, sweets, chocolate, herbs, cinnamon, orange peel … Very pure, ripe, sweet but not cloying fruit on the spicy palate, perfectly balanced by the acidity and sweet tannins, with a dolop of chocolate, orange peel and herbal tea. Not hot in any way, very aromatic, and definitely something new. Serious and just plain delicious wine for near time consumption. Becomes even more aromatic with areation in the glass. Blend of 50% Nero di Troia (I’ve never heard of it before) and 50% Sangiovese from Lucera in Puglia, Daunia IGT. A real discovery. (91 pts.)

Zeer aangename neus met rode en zwarte bessen (bosbes, zwarte bes, pruimen, etc.), viooltjes, snoepgoed, chocolade, aromatische kruiden, kaneel en sinaasschil. Zeer zuiver, rijp, zoet, maar niet plakkerig fruit in de kruidige mond, perfect gebalanceerd door de zuren en zoete tannines, met een hint van chocolade, zeste en kruidenthee. Niet heet, zeer aromatisch en beslist iets wat ik nog niet heb geproefd. Serieuze en gewoon lekkere wijn voor consumptie op korte termijn. Groeit nog in het glas. Assemblage van 50% Neri di Troia (nooit van gehoord) en 50% Sangiovese uit Lucera in Puglia (gehucht Motta della Regina), in het herkomstgebied Daunia (maar dit is een IGT en voldoet dus niet aan de strikte regels). Verkrijgbaar bij La Tomaterie voor 18,5 euro. Goede prijskwaliteitverhouding!

Posted from CellarTracker