Uitbreiding Vinotopia Navigator en nota’s: In het Fornuis – Een reeks topwijnen – Vinotopia Nieuwsbrief 18/08/2006

Vinotopia Nieuwsbrief 18/08/2006

Uitbreiding van de Navigator

Als je op www.vinotopia.be op de [ NAVIGATOR ] knop klikt boven in de menubalk, kan je de proefnotities op verschillende manieren opzoeken: per jaar, per land/streek/appellatie (klik op het [+] icoon om in de boomstructuur af te dalen, dus als je op [+] klikt naast ‘Frankrijk’, krijg je een lijst van de verschillende regio’s te zien: Bordeaux, Bourgogne… Klik je dan op [+] naast bijvoorbeeld ‘Rhône’ krijg je een lijst met de appellaties in die streek: Côte Rôtie, Hermitage… En je kan natuurlijk telkens op het land of de streek/appellatie zelf klikken om alle proefnota’s daarvan te lezen).

Er is nu een nieuwe mogelijkheid bijgekomen: opvragingen per score. Onder de geografische lijst vind je nu ook een overzicht van de scores van alle wijnen (mijn persoonlijke scores weliswaar). Je kan dan ook op de score klikken om alle wijnen op te vragen met die score. For what it’s worth natuurlijk!

Nieuwe proefnota’s op Vinotopia:

22/03/2004 In het Fornuis – Een reeks topwijnen

Met een aantal wijnliefhebbers (of moet ik -fanaten zeggen?) samen komen, een reeks topwijnen drinken, meer reden is er eigenlijk niet nodig… En deze avond was er zo een. Het is een erg straffe reeks die wordt neergezet, waarbij misschien alleen de 1994 DRC Richebourg wat uit de toon valt. Heel mooie vergelijking tussen twee Meursault Perrières, waar het meesterschap van Coche-Dury nog maar eens uit blijkt. De Climens 1986 was ook heel straf, maar wijn van de avond voor mij was de absoluut perfecte Guigal La Landonne 1985… Niet voorstelbaar hoe mooi.

Alle nota’s te vinden op:

http://www.vinotopia.be/vinolink.asp?proeverijnummer=85&foto=lalandonne&whichasp=tn_1_proeverij

De geproefde wijnen:

[1] – 1990 R.D. – Bollinger (Champagne – Champagne)

[2] – 1999 Meursault Perrières – Domaine des Comtes Lafon (Bourgogne – Meursault)

[3] – 1999 Meursault Perrières – Domaine Coche-Dury (Bourgogne – Meursault)

[4] – 1982 Cos d’Estournel – Château Cos d’Estournel (Bordeaux – Saint-Estèphe)

[5] – 1982 Latour à Pomerol – Château Latour à Pomerol (Bordeaux – Pomerol)

[6] – 1991 Richebourg – Domaine de la Romanée Conti (Bourgogne – Richebourg)

[7] – 1994 Richebourg – Domaine de la Romanée Conti (Bourgogne – Richebourg)

[8] – 1985 Côte Rôtie La Landonne – E. Guigal (Rhône – Côte Rôtie)

[9] – 1986 Climens – Château Climens (Bordeaux – Sauternes)

[10] – 1995 Coteaux du Layon Chaume – Château Pierre-Bise (Loire – Coteaux du Layon Chaume)

Je kan ook rechtstreeks op de gratis Vinotopia nieuwsbrief inschrijven door een mailtje te sturen naar info@vinotopia.be, dan krijg je deze berichten rechtstreeks in je mailbox. Deze en vele andere proefnota’s zijn te vinden op www.vinotopia.be. Alle reacties welkom!
Beste groeten,

–Michiel Carpentier