Taittinger opnieuw in Frans bezit

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Starwood Capital verkoopt champagne Taittinger aan de Franse bank Crédit Agricole du Nord-Est. Starwood kocht de Taittinger-groep in 2005 van de familie Taittinger, maar wilde alleen de hotels behouden. De nieuwe eigenaar heeft trouwens nauwe banden met de familie Taittinger. Het is de belangrijkste bank in de Champagne-streek. De verkoopovereenkomst werd afgesloten op 31 mei. Het champagnemerk verandert voor 660 miljoen euro van eigenaar, alle schulden inbegrepen. Naast Taittinger champagne zijn ook het wijnhuis Bouvet-Ladubay in Saumur (Loire) en een Californisch domein in Carneros in de verkoop inbegrepen. Starwoord heeft wel een kortlopende optie om Bouvet-Ladubay alsnog te behouden. Uiteindelijk brachten tien groepen een bod uit op Taittinger, waaronder de Belgische financier Albert Frère, die in een vroeg stadium afhaakte, en de Indische brouwerijgroep United Breweries. Het bod van Crédit Agricole du Nord-Est kon echter rekenen op steun van de voormalige eigenaren, van de vakbonden en van de druiventelers.