Capçanes Mas Donis 2005

2005 Capçanes Montsant Mas Donis (European version) – Spain, Catalunya, Tarragona, Montsant (6/9/2006)
Nice almost sweet grenache-fruit, supported by good acids and some spiciness from the alcohol and fruit (no or very little wood?). Delicious and food friendly. (89 pts.)

Mijn eerste 2005 en hoewel dit jaar in Priorat en Monsant niet zo uitzonderlijk goed was als op vele andere plaatsen is de Mas Donis 2005 van Capçanes toch uitzonderlijk geslaagd, zeker gezien zijn democratische prijskaartje. Mooi, bijna zoetig (maar niet té zoetig) Grenache-fruit, ondersteund door goede zuren en een zekere kruidigheid van de alcohol en het fruit. Dit is de Europese versie die geen of weinig hout zag. Lekker, en passend bij een verrassend breed gamma aan eten. Hij paste zowel bij een voorgerecht van asperges ‘à la flamande’ als bij een hoofdgerecht van ossehaas met bearnaisesaus. Bij het eerste gerecht werd de wijn fruitiger, bij de tweede kruidiger. In deze wijn zit ook een klein percentage Syrah. Opmerking: dit is de Europese versie van deze wijn; de Amerikaanse krijgt wel houtlagering mee. Lees ook het artikel Dr. Jeckyll en Mr. Hyde wijnen… van collega Ive Marx. De ‘Europese’ 2005 is echter dus wél goed, in tegenstelling tot de 2001 van dezelfde wijn. Dit is overigens een wijn om nu al te drinken en niet te lang te laten liggen. Verkrijgbaar bij Vinesse voor ca. 7 euro.

Posted from CellarTracker