G. Moulinier Les Terrasses Grillées 1999

1999 G. Moulinier Saint-Chinian Les Terrasses Grillées – France, Languedoc Roussillon, Languedoc, Saint-Chinian (1/5/2006)
17:15 hrs. – Subdued aroma’s of black olives and prunes on the nose. Soft and warm on the palate, with some black coffee, pepper and other spices and a refreshing acidity.

18:43 hrs. – More open now. The black olives in the nose remain, but now there’s als black berry fruit, prunes, black coffee and white pepper. This returns on the now very structured palate, with some sweet wood also shining through. The aftertaste is rather long, but slightly bitter (not offputting). This is clearly not ready yet and has potential to grow in something profound with some more bottle age. (92 pts.)

Initieel terughoudende aroma’s van zwarte olijven en pruimen in de neus. Zacht en warm in de mond, met een hint van zwarte koffie, peper en andere specerijen en een verfrissende aciditeit. Na enkele uren ademen is de wijn meer open. De zwarte olijven in de neus blijven, maar worden aangevuld met zwarte bessen, pruimen, zwarte koffie en witte peper. Dit keert allemaal terug in de gestructureerde mond, ondersteund door een hint van zoetig hout. De nadronk is lang, met een klein maar niet storend bittertje. Deze wijn is nog niet helemaal klaar en kan potentieel nog flink verbeteren in de fles. Dit is in elk geval een Noordelijke Rhône look-a-like. In Nederland verkrijgbaar bij Henri Bloem’s Wijnkoperij. Recente jaargangen zijn in België ook verkrijgbaar bij Pin’Art.

Posted from CellarTracker