Clos de l’Oratoire des Papes 2003

2003 Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape – France, Rhône, Southern Rhône, Châteauneuf-du-Pape (12/7/2005)
While not a blockbuster, this is very enjoyable and a good qpr as far as CDP’s go. The nose is dominated by berry fruit, with dollops of coffee, pepper and kirsch. Balanced on the palate with nice fruit tones, kirsch, pepper and fruit syrup. Based on my experience with other vintages of this wine this is one to drink now, not for cellaring more then a few years. (90 pts.)

Dit is geen blockbuster, maar wel zeer aangenaam en biedt een goede prijskwaliteitverhouding voor een CDP (kost 14,5 euro in Carrefour). De neus wordt gedomineerd door expressief bessenfruit, met accenten van peper, koffie en kirsch. De mond is gebalanceerd met mooie fruittonen, peper, kirsch en fruitsiroop. Afgaande op eerdere jaargangen van deze wijn is dit iets om nu te drinken, of op korte termijn.

Opmerking dd. 16/2/06: Carrefour zal deze wijn niet meer voeren en hij wordt momenteel in verschillende vestigingen uitverkocht voor minder dan 13 euro. Een buitenkansje waar je snel bij moet zijn!

Posted from CellarTracker