Red Diamond Shiraz 2002

Red Diamond Shiraz Washington 2002. In de neus de typische aroma’s van een Syrah-wijn uit een koeler klimaat (denk aan Noordelijke Rhône): teer, rook, drop, specerijen en rood en geconfijt fruit. In de mond keert dit allemaal terug, overgoten met massa’s zoetig rood fruit (frambozen) en fruitcoulis. Persoonlijk zou deze wijn voor ons best wat minder zoetig mogen smaken, maar dat is natuurlijk een kwestie van voorkeur. Dit is in elk geval een karaktervolle wijn voor een relatief scherpe prijs. 9,95 euro bij WestelWines. Assemblage van 97% Syrah en 3% Viognier. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd, waarbij zo’n 10% intact blijft. Het gistingsproces (7 dagen) wordt dan met drie soorten gist op gang getrokken. Daarna: 12 maanden rijping op Franse en Amerikaanse vaten.