Sangenis i Vaqué Coranya Priorat 2000

Sangenis i Vaqué Coranya Priorat 2000. 14,5%. Neus aanvankelijk gedomineerd door hout, gevolgd door impressies van zwart en geconfijt fruit, drop en koffie. In de mond zwart en geconfijt fruit, drop, kirsch en zwarte koffie. Dag twee is alles veel evenwichtiger en is dit een mooie krachtige Priorat-wijn met de nadruk op het zoetige (maar niet té) fruit. Alcohol is verrassend goed geïntegreerd. Zeer geslaagd, maar heeft nog enkele jaren rust nodig om zich volledig te geven. 93/100. Op basis van Grenache en Carignan van meer dan 20 jaar oud. Maceratie op de schil in temperatuurgecontroleerde inoxvaten gedurende dertig dagen. Rijping op Barriques van Franse (80%) en Amerikaanse (20%) eik van het tweede jaar. Vervolgens nog zes maanden flesrijping. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen.