Expositie poëzie en wijn in Arnhem

In het Nederlands Wijnmuseum Arnhem loopt momenteel een tentoonstelling met als thema \”poëzie en wijn\”. De titel luidt \”De wijn maakt vroolijk ende rijk\” en is ontleend aan een 16de-eeuws gedicht. De bezoeker wordt getrakteerd op een keur aan gedichten, spreuken en wijnwijsheden. Hier en daar wat ondeugend, maar in de meeste gevallen fijnzinnig en met veel diepgang krijgt de bezoeker een indruk van de beleving van wijn bij beroemde schrijvers en dichters. Heel bijzonder aan deze expositie is het formaat van de gedichten. In samenwerking met het Duivense bedrijf JP Print presenteert het Nederlands Wijnmuseum de spreuken en de gedichten gedrukt op een enorm formaat van een tot twee meter hoog. Het grote lettertype maakt de expositie dan ook toegankelijk voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

Werken van Joost van den Vondel, Jacob Cats en veel van hun tijdgenoten zijn in de bloemrijke taal van die periode bewaard gebleven. Goethe, Shakespeare en Antoine de Saint-Exupéry alsmede moderne dichters als Bertus Aafjes, P.C. Boutens en schrijver Simon Carmiggelt zijn vertegenwoordigd. Het geheel wordt stijlvol en overzichtelijk gepresenteerd en is gelardeerd met prachtig glaswerk uit diverse periodes van onze geschiedenis.

De tentoonstelling is te bewonderen van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur in het Nederlands Wijnmuseum aan de Velperweg 23 te Arnhem.