Nieuwe DVD over Duitse wijnen

Het Duitse Wijninstituut pakt voor het eerst uit met een eigen (Engelstalige) DVD, getiteld ‘The Fascination of German Wines’. Deze informatieve DVD is bedoeld voor wijnliefhebbers die nog niet echt vertrouwd zijn met Duitse wijnen. Ze krijgen een fascinerende ontdekkingsreis door de Duitse wijnwereld voorgeschoteld. De Duitse tv-presentator Christian Mürau bezocht in het afgelopen jaar, samen met een camerateam, alle 13 Duitse wijnregio’s en kwam terug met portretten van wijnproducenten en landschappen. Hij presenteert de 30 minuten durende hoofdfilm, waarin de wijnliefhebber al het wezenlijke ervaart wat men over Duitse wijn zou moeten weten. Gestart wordt met het werk in de wijngaard, daarna gaat men naar de kelder om te eindigen met het glas in de hand tijdens een wijnproeverij met uitleg over de ideale combinatie van wijn en spijs. Ook bevat de DVD informatie over hoe je een Duits wijnetiket moet begrijpen.

Wie altijd al eens een blik in de schatkamer van Schloss Johannisberg wou werpen of over de schouder van de wijnproducent een Eisweinoogst wil meemaken, kan dat met deze DVD. De 13 Duitse wijnbouwgebieden met hun landschappen en wijnbouwkundige en culturele hoogtepunten worden apart in enkele kortportretten voorgesteld. Info aangaande de belangrijkste druivensoorten sluiten het geheel af.

De DVD kost 10,00 Euro (inclusief verzendingskosten) en kan besteld worden via de rubriek ‘folders aanvragen’ op www.duitsewijn.be. De DVD wordt verzonden na overschrijving van 10,00 Euro (inclusief verzendingskosten) op 068-2226630-22 onder vermelding van naam, adres en “DVD”.