Los 3 Bandidos Grenache Rouge 2003

Los 3 Bandidos Grenache Rouge Vin de Pays d’Oc 2003. 14%. Grappige naam voor een ideale zomerwijn. Dit is een fruitbom, maar met een interessante ondertoon van kruiden en garrigue. Doet denken aan een Côte du Rhône Village, maar dan in een ietwat uitbundigere stijl. De wijn is niet te zoetig, noch te zwaar, ondanks het hoge alcoholgehalte. Het fruit is loepzuiver en puur en het materiaal is mooi geïntegreerd. Een echte aanrader voor 6,70 euro bij Wijnhuis Feyen. 88/100. De wijn rust vijf à zes maanden op vaten voor de botteling. Past goed bij barbeque, kruidig eten, gegrild vlees etc. Om onmiddellijk te drinken. De fles is afgesloten met een kunststof kurk, dus geen gevaar op gekurkte flessen, wat altijd mooi is meegenomen. De drie bandieten uit de naam verwijst overigens naar drie beroemde Mexiaanse revolutionairen, Pancho Villa, Emilio Zapata en Venustiano Carranza. Proefstaal ter beschikking gesteld door de handelaar.