Domaine Joseph de Bel-Air Chardonnay 2001

Domaine Joseph de Bel-Air Chardonnay Elevé en fûts de chène “Vin de Pays d’Oc” 2001. 12%. Deze strogele chardonnay uit de buurt van Limoux geurt naar boter, kruiden en noten. Hij is romig in de mond, met boterimpressies, verfrissende zuren, en impressie van geel fruit. Gemaakt in de stijl van een internationale chardonnay, maar in drogere, niet-zoetige versie en met een relatief laag alcoholgehalte en impressies van mineralen. Mooie balans en een wijn die past bij gerechten zoals vis, kip of konijn in een niet te rijke saus. Goed. 88/100. Wijnmaker en eigenaar Eugène Sanchez is wijnconsulent, maar beheert ook het dertien hectare grote domein dat zijn ouders in 1955 stichtten op een heuvel boven Limoux. De druiven rijpen een jaar lang op eiken vaten. De opbrengst bedraagt 50 hl/ha. Verkrijgbaar bij Wijnhuis Feyen voor 7,90 euro. Goede prijskwaliteitverhouding. Proefstaal ter beschikking gesteld door de handelaar.