Dom. d’Aumières Les Loupiots 2002

Dom. d’Aumières Les Loupiots Vin de Pays d’Oc 2002. 14%. Minder geslaagd dan de uitstekende Dom. d’Aumières Les Loupiots 2001 (zie aldaar voor meer informatie over de assemblage etc.), maar toch niet echt een mislukking gezien het meer dan democratische prijskaartje voor dit kwaliteitsniveau (9,9 euro bij Colruyt Klassewijnen). Rijp zwart fruit en confituur in de neus, ondersteund door een flinke dosis hout. De mond is initieel houtgedomineerd en eerder zoetig in een internationale stijl, zonder veel individualisme. Na lang ademen komt het individualisme dat de 2001 meer had toch een beetje naar boven, met bijkomende impressies van drop, zoethout, potlood, zwart fruit, ondersteund door een flinke dosis zoetig hout en verfrissende zuren. Voor mij is er wat te veel hout in verhouding tot het aanwezige materiaal, maar het kan ook zijn dat dit nog moet integreren. De evolutie na twee dagen flesopening stemt me in elk geval hoopvol dat deze wijn nog enkele jaren kan (en moet) verbeteren in de fles. Goed. 88/100.