KWV Chenin Blanc 2004

Een van de wijnlanden in volle opmars is ongetwijfeld Zuid-Afrika. De
wijnindustrie is er voornamelijk geconcentreerd in de Westkaap. In de rest van het (binnen)land is het meestal veel te warm om kwaliteitsvolle wijn te maken.

Er worden verschillende druivensoorten geteeld, maar vooral de Chenin
Blanc, hier de (Droë)Steen genoemd. Overdag veel zon en ’s nachts een flinke afkoeling door de oceaanwind zorgen voor een optimale rijping. Zo wordt de wijn niet te zoet, maar blijft hij fris van smaak.

Chenin Blanc is eigenlijk dé druivensoort uit de Loire in Frankrijk. Er wordt ook schuimwijn mee gemaakt. Het is een wijn die je meestal lang kan bewaren, omdat ze zoveel zuren heeft. De Chenin Blanc wordt zowel gebruikt voor droge als zoete witte wijnen.

Deze droge witte wijn, KWV Chenin Blanc, is van 2004. Hij wordt gemaakt in Paarl, hét wijncentrum van Kaapstad. Paarl produceert zo’n 20% van alle Zuidafrikaanse wijn. Het is samen met Stellenbosch een van de belangrijkste en bekendste exportgebieden van Zuidafrikaanse wijn. Paarl is een vrij warm gebied, maar door de verkoelende invloed van de zee is het er toch een ideale wijnregio.

Deze wijn ruikt naar honing en exotisch fruit, vooral mango. Hij wordt ondanks zijn tropische neus nooit te zoet door de frisse afdronk die doet denken aan appeltjes. Hij is niet te ‘plakkerig’ en doet zeker verlangen naar een tweede glas. De meeste mensen zullen hem voornamelijk appreciëren bij visschotels. Je kan hem ook drinken bij salades of gevogelte zoals kip of kalkoen. Schenk hem gekoeld tussen de 10 à 12 °C.

Verras je gasten en zet deze wijn gerust op het menu. Je zal zien dat hij in de smaak zal vallen.

Te koop bij Wijnhandel Dewit. Prijs : 4,97 Euro.