Viviani Campo Morar 2001

2001 Viviani Valpolicella Classico Superiore Campo Morar – Italy, Veneto, Valpolicella, Valpolicella Classico Superiore (4/30/2005)

Impressie van rijpe en gekookte kersen en donkere chocolade in de neus. Dit keert terug in de mond, samen met een serieuze dosis zoete tannines, mooi geïntegreerde zuren en nauwelijks merkbare alcohol, al staat er 14,5% op het etiket. Een zeer zeer mooi voorbeeld van Valpolicella. Bijna “ripassa”-achtig, maar meer gebalanceerd. Verkrijgbaar bij Vinesse.

Impressions of ripe and cooked cherries on the nose with some dark chocolate. This returns on the palate, with a serious dollop of sweet tannins, nicely integrated acids and barely noticeable alcohol, although it states 14,5% on the label. A very very nice example of Valpolicella. Almost ripassa-like, but balanced. (92 pts.)

Posted from CellarTracker!