Eddy Merckx proeft Le Pin

Het TV1-programma Koppen bezocht het domein van Le Pin in Bordeaux en bracht kampioenen Eddy Merckx en Peter Van Peteghem in contact met de Vlaamse eigenaar Jacques Thienpont. Het programma werd uitgezonden op 23 december 2004 om 21 uur 50. De familie Thienpont is al meer dan 80 jaar actief in de Franse Bordeauxstreek. Jacques Thienpont kocht er 25 jaar geleden een klein domein in het dorpje Pomerol. Daar steekt hij de Franse wijnbouwers de loef af. In het begin verkocht Thienpont zijn wijn goedkoop. ‘Ik had toen maar net genoeg om de banken te betalen, maar vele handelaars zeiden me: “Je bent gek om hem zo goedkoop te verkopen. Je moet meer vragen.” Ik heb de prijs dan stilaan opgetrokken. En de wereld heeft de rest van zijn reputatie gemaakt. Mijn wijn komt er op blinde proeverijen dikwijls als beste uit. En hij is ook zeldzaam: er zijn maar vier- tot vijfduizend flessen voor de hele wereld.’ Een fles kost dan ook gemakkelijk 400 tot 1.000 euro.

Onze reporter ter plaatse Michiel Carpentier heeft er het volgende over te vertellen:

‘Vanavond worden er grote onthullingen gedaan op TV1! Zo maar voor de camera ziet u niemand minder dan de Zwarte van Brakel (ofte Peter Van Peteghem voor de koers-ignorami onder u) en levende wielerlegende Eddy Merckx overgaan tot het nuttigen van de meest gesofisticeerde doping die in het wielermilieu te vinden is! Het sluwe aan deze deze medicatie is bovendien dat ze met een simpele alcoholcontrole te detecteren is, maar laat het nu uitgerekend die test zijn die nooit wordt afgenomen tijdens wielerwedstrijden… Je moet er maar op komen! Het erge voor de wielrenner in kwestie en het winstgevende voor de dealer is het verslavende karakter van het product… Al in de trailer hoor je Eddy Merckx duidelijk zeggen: “Dat smaakt naar meer!” (opvallend goede beeld-en geluidskwaliteit voor een verborgen camera eigenlijk). Dus… geen wijnliefhebber mag deze uitzending van Koppen vanavond vanaf 21:50u op TV1 missen! Er worden talrijke vragen beantwoord zoals:

– Ligt dit middel aan de basis van de wonderbaarlijke vermagering van Merckx? En zijn fysieke wederopstanding?

– Is Peter Van Peteghem, nu de “Zwarte van Brakel”, vroeger een blond bazeke, het slachtoffer van ongefilterde Merlot-depots in ogen, haar en nagels?

– Betekent EPO eigenlijk in het wielermilieu “Een Pin’tje Opdrinken”?

– Wie is die koele dealer, in het milieu bekend als “Jumpin’ Jack Flash”?

Niet te missen dus.’

1 Reactie

  1. Indien Michiel Carpentier een carrière-move plant, dan vind ik die uitermate geslaagd. De Reyerslaan zal er meteen een nieuwe BV bij hebben. Ik bel den Tony M. straks wel even ;o)

    Marc

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.