Clos Mont-Blanc Cabernet Merlot Premium 2000

Concavins “Clos Mont-Blanc” Cabernet Merlot Premium “Conca de Barberà” 2000. 13,5%. Fruitgedomineerde neus: kersen, noorderkrieken, rode bessen. Dit zet zich door in de mond, waarin de noorderkrieken omwille van de verfrissende aciditeit overheerst. Kruidige houttoets, hint van kirsch, maar toch zeer evenwichtig. Correcte, wat simpele Caberlot waar weinig is op aan te merken, maar waar ik niet koud of warm van word. Goed. 86/100. De beide wijnen fermenteren apart in inoxvaten. Technieken zoals rijping op de schillen en “malolactische fermentatie” worden gebruikt om meer kleur en fruitaromas te verkrijgen. Twaalf maanden lagering op Amerikaanse eik en zes maanden flesrust. 81.000 flessen geproduceerd. Dit is de populairste wijn in het Concavins-gamma. Verkrijgbaar bij Chateauonline voor 7,95 euro.