Herederos del Marques de Riscal Rueda 2003

Herederos del Marques de Riscal Rueda 2003. 13%. Expressieve, frisse en aangename neus gedomineerd door rijp geel fruit (appel, banaan, appelschil), met een toets van vanille, citrusimpressies en bloesem. In de redelijk volle mond citrus, rijp geel fruit en een aangename mineralige toets. Duidelijk van een rijp jaar, maar toch voldoende fris. Goede prijskwaliteitverhouding. Goed. 89/100. 100% Verdejo. Bij ons ingevoerd door “Laurent-Perrier”.

1 Reactie

  1. Lezer Henry Wynants merkt op: ‘Volmondig accoord met uw lovende commentaar over de Rueda Heredos del Marques de Riscal 2003.
    Alleen moet je hem niet uit Spanje meebrengen, in België wordt hij verdeeld door Laurent-Perrier. Maar ik vond hem in de Metro in Aken (het Duits equivalent van Makro) voor minder dan vijf euro. (www.metro.de). Wat ruim een euro goedkoper was dan in de Mercadonna in Spanje. Omdat de wijnmarkt in Duitsland anders in mekaar steekt, en ook omdat de btw er maar 15 % is, zijn trouwens nogal wat wijnen er flink goedkoper. Bijvoorbeeld de Plaisir de Merle, een uitstekende Kaapse topwijn, voor amper de helft van de prijs die hij in België (ISPC) kost. Plaisir de Merle wordt gemaakt in de Franschhoek, in Simondium, met advies van Paul Pontallier van Margaux. Ook de grote Italiaanse wijnen ( Gaja) zijn in Duitsland merkelijk goedkoper te vinden. Cross the border shopping kan dus lonen.’

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.