Parker scores Bordeaux 2003 reeds uitgelekt

De nieuwe Wine Advocate van Robert Parker werd afgelopen maandag gepost, en een dag later zijn er al handelaren die de scores naar hun klanten sturen. De truc? Een postadres in de thuisbasis van Parker in Monkton, een scanner en een internetadres. Scores zeggen natuurlijk weinig, de notities zijn even belangrijk, maar helaas gebeurt de prijszetting voor Bordeaux nog altijd op basis van de Parker-scores. Nu die bekend zijn kan de En primeur campagne pas echt losbarsten. We vinden het niet correct om alle scores hier te repliceren (persoonlijk zou ik als ik Parker was deze wijnhandelaren voor de rechtbank dagen). Maar nu ze toch openbaar zijn, wil ik wel de tien topscorende namen hier weergeven (voor wat het waard is):

AUSONE 98-100; LAFITE ROTHSCHILD 98-100; LATOUR 98-100; MARGAUX 98-100; MONTROSE 96-100; PAVIE 96-100; PETRUS 96-98 +; COS D’ESTOURNEL 95-98; HAUT BRION 95-98; MOUTON ROTHSCHILD 95-98.

2 Reacties

  1. Nou, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Tenzij je natuurlijk de kans hebt om persoonlijk alle primeurs te proeven en zo een oordeel te vormen. Maar voor de meeste gebruikers is dat niet weggelegd, en helpen Parker, Tanzer etc. om een keuze te bepalen.

  2. wij,de wijnliefhebbers, hebben geen behoefte aan parker.
    als je die proefcijfers bekijkt zal de prijs van bordeaux 2003 zeker stijgen.WEG ERMEE

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.