Dom. d’Aumières Les Loupiots 2001

Dom. d’Aumières Les Loupiots Vin de Pays d’Oc 2001. 14%. De neus is initieel gesloten, maar opent zich na een tijdje met koffie, drop en zwart fruit. De mond is vol en gestructureerd, maar ook heel toegankelijk. Peperkoek, kruiden, zwart fruit, koffie, drop. Lekker. Zeer Goed en een goede prijskwaliteitverhouding. De wijn bleef evolueren en was na een uur of drie ademen zelfs nog voller en complexer, wat duidt op een zeker verouderingspotentieel. Bleef ook goed overeind bij gerookte vrij pikante Oostenrijkse droge worst van wild everzwijn. Een aanrader. 90/100. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen voor ca. 9,5 euro. Assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot en Carignan. 14 maanden op Franse en Amerikaanse eik. De wijngaarden liggen in de hogere valleien van de Hérault, waar er grote temperatuurverschillen zijn dus dag en nacht. De opbrengst bedraagt 35 hl/ha. Productie van 26.000 flessen.