Sofia Coppola viert Oscar met papa’s wijn

Sofia Coppola vierde de welverdiende Oscar voor haar filmscenario voor Lost in Translation met een koel glas schuimende Sofia Blanc de Blancs. Vader Francis Ford Coppola, die niet alleen regisseur is, maar ook het historische Californische wijndomein Niebaum-Coppola bezit, creëerde de mousserende wijn in 1999 ter ere van zijn dochter. Dat vader Coppola een goede zakenman is, bewijst de manier waarop hij de Sofia Blanc de Blancs promootte tijdens de Oscar-uitreiking. De wijn werd er op de Oscar-fuiven achteraf uitgedeeld in een nieuwe, opvallende verpakking: roze blikjes met een strootje dat aan de zijkant is vastgemaakt. Deze ‘Sofia Mini’s’ zijn per vier verpakt in een roze doos die 16 euro kost. Naar verluid is de Sofia Blanc de Blancs ondertussen een serieus succes bij de collega’s van vader en dochter Coppola. De wijn bestaat voor 70% uit Pinot Blanc, aangevuld met 20% Sauvignon Blanc en 10% Muscat Canelli. De druiven zijn afkomstig uit het noorden van Monterey County in Californië.