Casa Castillo Monastrell 1999

Monastrell – in Frankrijk zeggen ze Mourvèdre – is een druif met présence. Jong dikwijls ontoegankelijk of toch weinig aangenaam door de krachtige tannines. Schrikt in latere leeftijd soms af door de animale, ‘wilde’ aromas. Voor de liefhebbers dus.

Het Spaanse huis Casa Castillo maakt een schitterende monastrell (met een beetje syrah). De wijngaarden liggen in “Jumilla”, een hete droge streek in het zuiden van Spanje. De 1999 is nu perfect op dronk. Nu de tannines wat getemd zijn door de tijd is een erg attractieve wijn tevoorschijn gekomen. Heel expressief en zwoel in de neus, met complexe aardse tonen. Een wijn met veel, rijp en puur fruit. Opvallend elegant voor een moderne Spaanse wijn – krachtig en fruitig, maar zeker geen houtdoordrenkte confituur. De textuur is nu bijzonder aangenaam. Pittige, zelfs kruidige afdronk. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen (Collishop). Voor deze prijs (ongeveer 8 euro) een aanrader. 89/100.