Roda Cirsion Rioja 2001

Roda Cirsion Rioja 2001. 14,5%. Expressieve neus. Vooral zwart bessenfruit en confituur. Braambessen en de confituur ervan. Chocolade. Zijdeachtig mondgevoel. Vettige, zoetige en kruidige tannines. Mooie zuren. Massa’s zwart en rood bessenfruit. Vlier. Ceder. Chocolade. Snoepgoed. Vol van body. De afdronk is kruidig en fruitig. Het hoge alcoholgraad merk je nauwelijks: alles is mooi geïntegreerd. Perfect evenwicht. Zeer mooi en aangenaam. Nu al perfect te drinken. Uitstekend. 123 € bij La Buena Vida.

2 Reacties

  1. Wel, in Spanje dronk ik de Numanthia Toro, die je zou kunnen omschrijven als een “light” versie van de Cirsion. Als je die stijl goed vindt en je wil ongeveer de helft uitgeven dan is Numanthia niet te versmaden. Alleen heb ik er geen idee van waar en of je hem bij ons kunt verkrijgen (ik proefde hem op restaurant in Catalonië en de man van het restaurant kon er amper zes van elke jaargang kopen).

  2. Mijn omschrijving: Caramba! Una bomba…. een wijn van een andere planeet! Inderdaad kracht en perfect evenwicht in alle registers. Ook zeer goed op dezelfde dag: Roda I Reserva 1998 (€35)

    marc dw

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.