Cooperativa Agricola de Reguengos de Mensaraz Terras d’El Rei 2000

Cooperativa Agricola de Reguengos de Mensaraz Terras d’El Rei Vinho Regional Alentejano Vinho Branco 2000. 12%. In de neus mineralen, stenen, kruidige toets (groene kruiden), appel, citrus. Lichte stalgeur. In de mond kurkdroog, vooral appel en citrus, met een sterke stenige mineralige toets en kruiden. Kruidige citrusachtige afdronk. Interessant maar niet veel fruit. Moet nog wat loskomen. M+. Na 4 dagen onder vacustop is de neus iets opener. Geen negatieve evolutie, alleen een kleine hint van kattepis. De mond blijft heel droog, met appel, citrus, mineralen en kruiden. Weinig evolutie tegenover vier dagen geleden, blijft ietwat simpel. Mengeling van twaalf druivensoorten (o.a Fernao Pires, Arinto, Moscatel,…). Verkrijgbaar bij Vila Nova @ 2,44 euro.