Celler de Cantonella Cervoles Blanc 2000

“Celler de Cantonella” Cervolès Blanc Fermentat en Roure Allier Costers del Segre 2000. 13%. Kruidig hout, sinaaszeste, groene kruiden in de aangename neus. De mond zet fris aan. Kruidig hout, groene kruiden, Aangename citruszuren. Appelfruit, citrus, noten. Kruidige citrusafdronk. Evenwichtige, mooie wijn die na wat ademen ook zoetig sinaasfruit geeft. Mooie voedselwijn. Verkrijgbaar bij La Buena Vida.

2 Reacties

  1. Ik heb ondertussen mijn twijfels over het bewaarpotentieel: in april van dit jaar scoorde hij in een proeverij bijzonder matig. Ik denk dat dit een wijn is om jong te drinken. Wat betreft wijn en voedsel: persoonlijk zie ik dit als twee aparte entiteiten. Ik ken tal van wijnen die ik graag apart drink maar waar ik me niet direct een gerecht bij voor kan stellen die de wijn beter doet uitkomen. Ik denk dan bv. aan de Cirsion waar we het in een andere thread over hadden. Anderzijds zijn er voor mij universele voedselwijnen, bv. goede rode of witte Chateauneufs passen in mijn ervaring zowat bij alles én zijn bovendien lekker om apart te degusteren. Kortom, bijna perfect. Maar smaken en gewoontes verschillen natuurlijk. Gelukkig maar.

  2. Zouden niet alle wijnen dat moeten zijn. Wijn hoort in esssentie aan tafel als drank bij voedsel. Niet is volmaakter dan een wijn die een gerecht beter doet uitkomen en omgekeerd. Een soort geheel dat veel keer groter wordt dan de delen afzonderlijk. Zoiets als een fantatische mensen die een grote geheel vormen als ze een relatie hebben met elkaar.

    ps: ik vind die Cervoles blanc een meer dan geslaagde witte Spaanse.

    marc de wolf

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.