Roda Cirsion Rioja 2000

Bodegas “Roda” Cirsion Rioja 2000. Mooie neus met cederhout, vanille, zwart fruit, confituur (pruimen), kruiden, koffie en tabak. Volle, rijke mond met enorm veel zoet materiaal (zwarte bessen, pruimen, kersen), confituur, kruidige, zoete tannines, vanille en koffie. Perfect evenwicht en zelfs in dit vroege stadium al heel lekker. De tannines wegen nu echter nog flink door. Zeer lange, fruitige en ietwat rokerige afdronk. Op het niveau van de 1999. Topwijn van de makers van de bekende Rioja’s Roda I en II. Wordt gemaakt sinds 1998. Ondanks het gebrek aan “track record” lijkt me dit toch een wijn voor de kelder: ook na uren opening won de wijn aan complexiteit en expressie. Nog een lang leven voor de boeg. Verkrijgbaar bij La Buena Vida voor ca. 112 euro (beperkte voorraad).