Pierre Sparr


Wijnhuis in de Franse Elzas met een zeer oude geschiedenis. De sporen van het domein gaan terug tot in 1680, toen Jean Sparr in Sigolsheim, in het hart van de Elzas, een wijndomein oprichtte. In 1861 breidde Charles Sparr de activiteiten uit tot négociant: hij kocht druiven bij andere boeren en maakte er wijn van. Diens zoon Pierre bottelde als een van de eerste in de Elzas zijn eigen wijn. In 1945 werd Sigolsheim volledig vernield. Pierre Sparr bouwde het domein opnieuw op. Vandaag wordt het domein geleid door de negende generatie Sparr’s. Pierre is de oenoloog en Bernard is commercieel verantwoordelijke. Vandaag heeft Sparr 34 hectaren in eigendom. Een verdere 150 hectaren worden geteeld door andere wijnboeren, volgens de richtlijnen van Sparr. Pierre Sparr gebruikt geen chemische meststoffen en kiest voor een beperkte opbrengst om de concentratie van de druiven te verhogen. Deze filosofie wordt samengevat in de huisslogan: “De kwaliteit van de wijn steekt reeds in de druif.”


Sparr Pierre et Ses Fils
2 rue de la 1ère Armée
68240 SIGOLSHEIM
FRANCE


Tél : 03 89 78 24 22
Fax : 03 89 47 32 62


Website: http://www.alsace-wines.com


Oa. verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen


Proefnotities:


Pierre Sparr Riesling Schoenenbourg 1996; Pierre Sparr Riesling Schoenenbourg 1998; Pierre Sparr Riesling Mambourg 1997; Pierre Sparr Riesling Brand 1997