Alain Paret

Alain Paret is vooral bekend omwille van zijn Condrieu’s, maar produceert ook rode wijnen in de Rhône-streek, voornamelijk dan in het herkomstgebied Saint-Joseph. De wijngaarden grenzen aan het Parc Naturel Régional du Pilat en bevinden zich op de enige Schist-ader in het herkomstgebied Condrieu, vlak boven het gelijknamige dorp. Hij maakt een drietal droge Condrieu’s, waarvan die afkomstig uit de Lys de Volan wijngaard de bekendste is. Sommigen zetten hem op dezelfde hoogte als La Doriane van Guigal. Paret kocht deze wijngaard samen met acteur Gérard Depardieu en Gilles Etéocle, chef van het tweesterrenrestaurant La Poularde in Montrond les Baines. Het domein heeft ook een zoete Condrieu met laat geoogste Viognier-druiven. De rode St.-Joseph’s (zowel een ‘gewone’ als enkele cru’s) worden gemaakt van Serine, de originele Syrah-kloon, die nu opnieuw in de mode komt omwille van zijn lagere opbrengsten. De Serine-druiven groeien in dezelfde schist-ondergrond als de Viognier-druiven.


Geproefde wijnen:


Lys de Volan 1998; Lys de Volan 1999; Lys de Volan 2001; Les Ceps du Nebadon Condrieu 1998; Les Ceps du Nebadon Condrieu 1999; 420 Nuits Saint-Joseph 1998; Les Larmes du Pere Saint Joseph 1998; Alain Paret 420 Nuits 2000.


Verkrijgbaar bij:


Colruyt Klassewijnen