Ebenezer Shiraz 1995

Barossa Valley Estate Ebenezer Shiraz Barossa Valley 1995. 14%. Paarsrode kleur zonder evolutie. In de mooie en complexe neus cederhout, specerijen, koffie, chocolade, rood fruit, vanille, peper. In de nog altijd massieve mond veel zoet en geconfijt fruit. Flink zuurtje en stevige hoewel niet bittere tannines. Ietwat warm door het hoge alcoholgehalte, maar de zuren verfrissen voldoende. Een massieve wijn die nu al heel lekker is maar ook nog een aantal jaren kan worden bewaard. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen voor ca. 698 frank.

1 Reactie

  1. Zomaar een idee om eens uit te proberen: als je hem/haar een paar graden kouder serveert, gaat het alcohol uiteraard iets achteruit zitten, waardoor hij/zij iets meer in balans komt te liggen. Geldt trouwens voor al die blockbusters uit de Barossa.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.