Prieuré de Saint-Jean de Bébian

Domein in de AOC Coteaux du Languedoc, meer bepaald in Pézenas. Sinds 1994 onder leiding van Chantal Lecouty en Jean Claude Le Brun, voormalige redacteuren van de “Revue du Vin de France”. Het domein beslaat 27 hectaren. De wijngaard is onderverdeeld in 28 percelen. Voornamelijk Syrah (kloon van “Chave” in Hermitage), Grenache (kloon van “Ch. Rayas”) en Mourvèdre (kloon van Domaine “Tempier” in “Bandol”). Een groot perceel is beplant met de dertien toegelaten druivensoorten voor “Châteauneuf-du-Pape”. Laag rendement van gemiddeld 25 hl/ha. Manuele pluk. Het domein werd in 2009 verkocht aan een rijke Rus.

Route de Nizas
34210 Pézenas
Tel.: +33-467-981360
Fax: +33-467-982224

Website: www.bebian.com/

Invoerder België: “Wijnmakerlaarsunie”

Invoerder Nederland: Ron Cohen Wijnen

1 Reactie

  1. Sinds kort ook bij COLRUYT bij de klassewijnen (+- 600 frank)

    Is dat zo dat J-C Le Brun & C. Lecouty directeur zijn geweest bij RVF?? ik dacht dat Chantal Lecouty enkel een kleine rubriek schreef…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.