Test zelf uw wijnkennis

Bij MSNBC krijgt u de (Engelstalige) opdracht om de passende wijn te kiezen bij een diner in zes van Amerika’s beste restaurants: Tribeca Grill, Stars, Commander’s Palace, Chef Allen’s, Charlie Trotter’s en Fresco’s. De vragen zijn multiple choice: u kunt telkens kiezen tussen drie verschillende wijnen. De sommelier van het restaurant becommentarieert uw keuze. U kunt er niets mee winnen, alleen het genoegen smaken dat u weet welke wijn te kiezen bij de soms moeilijke gerechten (ik haalde een vier op zes, dus met de hakken over de sloot). Geurt Van Rennes plaatste op zijn speciaal voor Limburgers (!) gemaakte wijnsite een wijntest, oorspronkelijk ontworpen voor een sommelierswedstrijd. De (Nederlandstalige) test is niet interactief, u moet uw antwoorden mailen naar Geurt en ontvangt dan de juiste antwoorden. Dat is wel nodig, want de vragen zijn niet gemakkelijk (tenzij u vals speelt en er een wijnencyclopedie bijhaalt). Bij Wine Spectator kunt u elke donderdag deelnemen aan een nieuwe aflevering van What am I Tasting. Op basis van een echte proefnotitie en aan de hand van een aantal meerkeuzevragen moet u de wijn raden. Ook hier speelt u voor de eer.