La Copa Santa 1997

Het is al lang geen geheim meer dat sommige van de beste nog betaalbare Franse wijnen gevinifieerd worden in het zuiden van dat land. Onze wijntip – La Copa Santa Terroir La Méjanelle, AOC Coteaux du Languedoc 1997 van Domaine Clavel – bewijst waarom. Deze krachtige rode wijn op basis van de Syrah-druif is mooi in balans. Hij kan nog een jaar of twee liggen, maar is eigenlijk op dronk. De Belgische importeur vraagt er 378 BEF voor bij aankoop van 12 flessen en levert elke bestelling van minstens 2.900 BEF gratis aan huis. Voor een vergelijkbare kwaliteit betaalt u in de Rhône vallei twee tot drie keer zoveel. De stijl van de wijn lijkt op die van Chateauneuf-du-Pape. La Copa Santa wordt gevinifieerd door Pierre Clavel op een domein van 40 hectaren nabij Béziers. Importeur: Magnus.