Châteaux Guiraud en Pichon Lalande (bijna) verkocht

In Bordeaux staat het bekende wijnkasteel Pichon Lalande op het punt om te worden verkocht. Bij Chateau Guiraud is de deal al rond. Dat blijkt uit berichten in diverse Franse en Britse kranten. Château Phichon Lalande uit Paulliac onderzoekt het aanbod van vijf à tien geïnteresseerden. Volgens ingewijden maakt de familie Hermes, van het gelijknamige Parijse modehuis, de meeste kans. Het zou niet om een volledige overname gaan, maar meer om een alliantie. Bij Château Guiraud uit Sauternes is de verkoop aan de familie Peugeot afgerond. Eerder dit jaar werden de wijnkastelen Montrose en Cantenac-Brown verkocht. Montrose kwam in handen van de gebroeders Martin en Olivier Bouygues, terwijl Cantenac-Brown werd verkocht aan de Britse zakenman Simon Halabi. Met deze deals zijn miljoenen euro’s gemoeid. Zo wordt de verkoopprijs van Ch. Guiraud geschat op 15 à 20 miljoen euro voor 100 hectaren wijngaard.