Bond Melbury Napa Oakville 2000

2000 Bond Melbury – USA, California, Napa Valley (2/2/2005)
This is a wine you seldom see in Europe. Jean Paul Remon of Vinesse, importer of Harlan in Belgium, graceously let us taste it. I like this immensely, as you can see from the score. Balanced Oakville cab wit tar, coffee, bacon, jammy fruit, lots of glycerine and lots of material. This is of course young and needs time. I’m not sure I would want to pay the asking price (well, to be honest, I’m sure I wouldn’t), but it is a memorable Napa wine nonetheless. (96 pts.)

Deze wijn zie je zelden in Europa. Gemaakt door de eigenaars van Harlan op een wijndomein aan de overkant van de vallei. Harmonieuze maar krachtige Oakville cabernet sauvignon met teer, koffie, spek, confituur, heel wat glycerine… Veel materiaal, maar natuurlijk nog heel jong. Heeft tijd nodig. Wel onbetaalbaar duur. Met dank aan Jean Paul Remon van Vinesse die ons dit liet proeven aan het einde van een lange proefsessie met Australische tannine en fruitbommen: des te impressionanter dat deze veel subtielere wijn er toen nog ‘stond’.

Posted from CellarTracker!