Nederlandstalig kookboek voor Duitse ‘Classic’ wijnen

In 2000 introduceerde Duitsland de nieuwe wijncategorie Classic. Dit zijn droge witte wijnen gemaakt van klassieke druivenrassen zoals Riesling en Silvaner. Aan de hand van het nieuwe Classic kookboek kan men zelf de mogelijkheden van deze wijnen ontdekken. Dit kookboek bevat recepten voor dagelijks gebruik. Alle ingrediënten zijn in een goed gesorteerde levensmiddelenzaak verkrijgbaar. De veertig recepten zijn van de hand van Harry Borst, een jonge chef uit de Pfalz.

Bij ieder recept wordt professioneel wijnadvies gegeven. De aanbevelingen zijn bedoeld als suggesties en als wegwijzer bij inkoop. Naast de vele recepten, ingedeeld in verschillende categorieën, komen de belangrijkste druivenrassen en Duitse wijnregio’s ruim aan bod.

Het handige A5-formaat zorgt er samen met de ringband en de gelamineerde vetvrije omslag voor dat je dit kookboek ook echt in de keuken kunt gebruiken.

Classic-kookboek won in 2002 de eerste prijs op de prestigieuze “Gourmand World Cookbook Awards”, en dit in de categorie “harmonie wijn en spijs”. Meer dan 3500 boeken uit 60 landen namen deel aan de wedstrijd.

Het Classic kookboek is verkrijgbaar tegen de prijs van 10,00 Euro (inclusief verzendingskosten), en is te bestellen via de Website Informatiebureau Duitse Wijn onder de rubriek “folders aanvragen”.